Tips om uw huid correct te reinigen

reiniging van het gelaat

Uw huid reinigen is heel belangrijk, dat weten we allemaal, maar toch bestaat de kans dat u het niet helemaal correct doet.

1) De juiste reiniger
Wellicht heeft u wel een reinigingsproduct in uw badkamer staan, maar is het geschikt voor uw huid? Zorg ervoor dat u een zachte reiniger gebruikt met hydraterende bestanddelen. Een normale, droge of gevoelige huid gaat meestal het meest tevreden zijn met een zachte reinigingsmelk. Een eerder vette en reactieve huid met puistjes en/of zwarte puntjes zal eerder een gelstructuur kunnen appreciëren. Vraag advies aan uw schoonheidsspecialiste indien u niet zeker bent.

2) Uw handen
Vooraleer u met uw ritueel van start gaat, kan u best eerst uw handen even reinigen. Het zou zonde zijn om bacteriën van uw handen over te dragen op uw gelaat.

3) Temperatuur van het water
Gebruik zeker geen warm of koud water om uw gezicht te reinigen. Dit gaat eerder een schrikeffect hebben en de haarvaten in uw huid gaan dit niet leuk vinden. Ideaal is lauw water!

4) Bevochtig je gelaat
Maak eerst uw gezicht nat alvorens uw reiniger aan te brengen, zo zal het product minder hard aanvoelen. Bij een gelstructuur is het belangrijk om het product eerst even op te schuimen met wat water en het dan aan te brengen op uw gelaat.

5) Goed afspoelen
Na de reiniging is het zeer belangrijk om uw gelaat goed te spoelen. Er kan irritatie ontstaan wanneer u de restjes niet goed verwijderd heeft.

6) Scrub uw gelaat
Om uw huid een handje te helpen, is het aangeraden om één keer per week een scrub te doen. Kies voor een milde scrub die lief is voor uw huid. Stevige korrels zijn meestal voor weinig huidjes geschikt en veroorzaken kleine krasjes op de huid. Niet elke huid vraagt hetzelfde type van scrub, dus vraag hier ook even advies bij uw schoonheidsspecialiste.

7) Washandjes en compressen
Misschien heeft u het geleerd van een vriendin of uw moeder...veel mensen reinigen zich mbv een washandje of uitwasbare wattenschijfjes. Op zich is dit niet verkeerd, maar het is wel belangrijk om na elk gebruik uw washandje of uw wattenschijfjes te wassen in de wasmachine. Natte textiel is een haard van bacteriën wanneer u het opnieuw gaat gebruiken.
Indien u een washandje gebruikt, kan u dit best heel zachtjes doen want overmatige wrijving kan uw huid irriteren.

8) Vocht alstublieft
Na uw reiniging vraagt uw huid ook een hydraterend product. Verzorg uw huid na de reiniging met een luchtige dagcrème of emulsie voor comfort tijdens de dag.

9) Overdrijf niet
Uw huid reinigen is aangeraden in de ochtend en avond, maar ga niet overdrijven. Het kan niet de bedoeling zijn om uw huid meer dan 3 keer per dag te wassen. Dit is overdaad en kan ook schadelijk zijn voor uw hydrolopidefilm waardoor u meer last kan krijgen van roodheid en puistjes.

10) Avondritueel
Sla uw avondverzorging NOOIT over!!! Alle onreinheden die zich verzameld hebben op uw huid, moeten echt netjes verwijderd worden voor u uw bed opzoekt. Tijdens de nacht is uw huid ook veel beter in de mogelijkheid om aangebrachte producten goed te laten inwerken. U heeft dan buiten het feit dat u slaapt en ademt (en sommigen misschien snurken) geen andere activiteiten. Uw lichaam heeft dus tijd om alles in alle rust op te nemen.

 

Actie: 
neen
Interessant? Deel dit met je vrienden!